Een nieuw lid stelt zich voor: Elly de Heer

Het zijn de vogels, die mij naar de KNNV brachten en nu ook naar de afdeling IJssel en Lek. Lang geleden ging ik op zaterdagochtenden mee met de boswachter van het Amsterdamse Bos. Zwartkopje, ijsvogel… het smaakte naar meer. In de studententijd ging ik regelmatig op stap met een jaargenote: de waterleidingduinen, de nog jonge Oostvaardersplassen. Later raakte het vogels kijken op de achtergrond; gezin, werk en verhuizen namen mij in beslag. Nu is er weer meer tijd; vorig jaar hoorde ik over de vogelcursus bij ‘IJssel en Lek’ en ja: heerlijk om er weer uitgebreid mee bezig te zijn. 

Er gaan ook andere werelden voor me open: paddenstoelen, vlinders, insecten. Wat is er ontzaglijk veel moois en interessants te zien! Geneigd als ik ben om mij op alles wat ik mooi of interessant vind te storten, zal ik keuzes moeten maken: de vogels zullen op de eerste plaats blijven. Fijn vind ik het enthousiasme, de inzet en de deskundigheid waarmee jullie dit alles vorm geven.

Ik ben gepensioneerd, heb ruim 30 jaar gewerkt als huisarts in Rotterdam Delfshaven. Ik ben gescheiden; ik heb twee kinderen en twee kleinkinderen. Mijn andere bezigheden/hobby’s zijn onder andere: (berg)wandelen, tuinieren en deelnemen aan leesgroepen.

Elly de Heer